Adótanács

Amennyiben Ön olyan szakértőt keres, aki jártas a hazai és adózási kérdésekben, azonnali megoldást nyújt problémáira, és felelősséget vállal a kialakított folyamatokra, kérjen tőlünk ajánlatot!

Adótanácsadói szolgáltatásunk

  • Hazai és nemzetközi adótanácsadás
  • Adóellenőrzésre történő felkészítés, jegyzőkönyv észrevételezés
  • Adóellenőrzések során nyújtott képviselet
  • Vagyontervezés
  • Adótervezés és -optimalizálás
  • Átalakulás és cégstrukturálás
  • Vagyonosodási vizsgálatok
  • Szerződések és dokumentációk felülvizsgálata a hatályos adójogi szabályok szerint
A hazai adózási szabályok folyamatosan változnak, és évről-évre bonyolódnak, mellyel igen nehéz lépést tartani. A mai innovatív környezet egyre nagyobb nyomást jelent a társaságoknak, akik költségeik csökkentésére, versenyképességük biztosítására egyre gyakrabban kényszerülnek változtatásra – legyen szó akár a mindennapi üzletmenet átalakításáról, nemzetközi piacra lépésről, vagy egyedi ügyletről (pl. beruházás, fejlesztés). Ezek sikerességéhez azonban nem elegendő pusztán a társaság számadataira hagyatkozni, hanem a befolyásoló körülményeket, és a gazdasági helyzetet egységként kell vizsgálni, és felmérni az ebben rejlő adókockázatokat, azonosítani az alternatívákat, valamint kiválasztani az optimális lehetőséget, ezzel együtt pedig felállítani a stratégiát. Ezek elmulasztásával az adózási következmények jelentősek lehetnek, melyek akár a vállalkozás működését lehetetlenítik el.

Egy pályázati elszámolás során például speciális adózási elveket kell szem előtt tartani, azokat megfelelő dokumentációval kell alátámasztani, és ezzel összhangban a könyvelést is fel kell készíteni. Vagy legyen szó áfa-visszaigénylésről, mely során nem elegendő pusztán a könyvelésre hagyatkozni. A vezetőségnek fel kell mérnie a gazdasági eseményeit ahhoz, hogy a látens kockázatok felszínre kerüljenek, és a vállalkozást megfelelően felkészítsék az esetleges ellenőrzés eredményes lezárására.

A társaság életét és működését befolyásoló nagy volumenű döntésekben célszerű adózásban jártas szakembert bevonni, aki – a könyveléssel szorosan együttműködve – teljes adójogi kontroll mellett adaptálja a mindennapi üzletmenetbe a menedzsmenttel közösen kiválasztott folyamatokat, és segít az adózási struktúra érvényesítésében.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

12 + 15 =