Bérszámfejtés

Kollégáink közel tíz éve készítik több mint 600 munkavállaló bérszámfejtését, emellett munkaügyi kérdésekben is jártasak. Amennyiben olyan bérszámfejtőt keres, aki hónapról-hónapra rendszeresen és átláthatóan készíti el a társaság számfejtését, és tájékoztatja fizetési kötelezettségeiről, kérjen tőlünk ajánlatot!

Bérszámfejtési szolgáltatásunk

  • Teljes körű bérszámfejtés jelenléti ív alapján
  • Levonások, letiltások kezelése és nyilvántartása
  • Bérkifizetési jegyzékek készítése
  • Munkáltató által fizetendő adók és járulékok kalkulációja és átutalási listák készítése
  • Havi és negyedéves járulékbevallások elkészítése, beküldése
  • Megbízási díjak, tagi kivétek, osztalék, illetve egyéb juttatások számfejtése
  • Munkavállalók be- és kijelentése
  • Munkavállalói juttatások, ellátások és adókedvezmények kezelése
  • Szabadság- és távolléti nyilvántartások vezetése

A bérszámfejtés szolgáltatás gyakran egyszerű feladatnak tűnik, hiszen adott számú munkavállaló munkabérét és annak járulékát szükséges pusztán kiszámolni. Ám ez a magyar jogszabályok szerint gyakran bonyolultabb lehet attól függően, hogy van-e esetleg nyugdíjas, megváltozott munkaképességű/részmunkaidős, munkaidőkeretes munkavállaló, van-e friss házas, többgyermekes kolléga. Illetve mindezt tetézi, hogy volt-e valaki táppénzen vagy betegállományban, szabadságon, és járt-e neki szabadság?

Gyakran tapasztaljuk, hogy a társaságok számára komoly kihívást jelent a jogszabályok áttekintése és értelmezése. Természetesen nem feltétlen szükséges outsourcingolni a havi bérszámfejtési feladatot, sok esetben bízzák meg a HR-es vagy pénzügyes kollégát ezzel a feladattal. Amennyiben a társaság minimális létszámú, hasonló munkakörben dolgozó, azonos feltételekkel foglalkoztatott kollégával dolgozik, nincs is rá szükség. Ez esetben elegendő egy munkaügyi tanácsadóval átnézetni a jogász által elkészített munkaszerződéseket, majd ezek szerint eljárni.

Ám amennyiben a társaság növekszik, különböző munkakörök kerülnek kialakításra, és diffenerncializálódnak a bérek, bérstruktúrák alakulnak ki, illetve felmerülnek egyéb juttatási opciók – mint például prémium, cafeteria, érdemes olyan szakemberre bízni a feladatot, aki felelősséget vállal több év múlva is a leszámfejtett bérre és járulékra. Erre azért fontos felhívni a figyelmet, mert a társaság az esetlegesen rosszul kalkulált járulék miatt tartozást keletkeztethet, amelyet a hatóság mulasztási bírsággal sújthat.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

7 + 14 =