Külföldi tulajdonú társaságok könyvelése

Az elmúlt években azon dolgoztunk, hogy olyan automatizmusokat iktassunk be a szolgáltatásunkba, amelyek segítik a magyar számvitel és a külföldi jelentések összehangolását. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy külföldi Ügyfeleink számára a pontosságon és szakmai tudáson túl a gyors és periodikus adatszolgáltatás a legfontosabb szolgáltatási elem.

Könyvelési szolgáltatásunk

  • Könyvelési struktúra kialakítása
  • Főkönyv, mérleg és eredménykimutatás összehangolása
  • Bizonylatok rögzítése és könyvelése
  • Bevallások és kötelezettségek elkészítése és bérbeadása
  • Havi és negyedéves riportok angol/német nyelvű kiadása a tulajdonosok részére a hó meghatározott napjára
  • Adatszolgáltatás bankok és befektetők/tulajdonosok részére
  • Évközi és éves zárás elkészítése
  • A magyar jogszabályok folyamatos kommunikálása a menedzsment felé
  • Éves audit lebonyolítása
  • Pénzügyi tervezés segítése
Szerencsésnek tartjuk magunkat, amiért egyre több külföldi tulajdonú társaság dönt úgy, hogy magyar leányvállalatának könyvelését ránk bízza. Ez egyrészt kihívás csapatunk számára, másrészt megtisztelő feladat, hiszen hozzájárulhatunk az országban működő, nemzetközi vállalatok jogszabályszerű működéséhez.
Fő feladatunk, hogy a magyar ügyvezető és pénzügyes csapat munkáját támogassuk, és olyan pilléreket támasszunk le, melyek alapján a társaság működőképes és átlátható a külföldi tulajdonos számára.
Gyakran kezdődik a munkánk egy audittal, amellyel feltárjuk a múltat, ellenőrizzük, hogy a magyar jogszabályoknak megfelelően működött-e a társaság. Ezt követően pedig adótanácsadó és könyvelő kollégáinkkal segítünk kialakítani a rövid-, illetve középtávú számviteli működési modellt. Miután a megfelelő sarokpontok lefektetésre kerülnek, a pénzügyi menedzsment könnyen és biztonságos környezetben tudja munkáját végezni.
Elsődleges feladatunk, hogy kialakítsuk a magyar jogszabályoknak megfelelő modellt, cégstruktúrát és elszámolási rendszereket. Ezt követően a menedzsment képes a havi és negyedéves riportok és jelentések elkészítésére, hiszen átlátják a számviteli mechanizmusokat, minden – számukra szükséges – anyag rendelkezésükre áll online módon, meghatározott időszakonként.

Kisebb teamekben látjuk el a társaságok kiszolgálását a vezetők igényeitől és rendszereiktől függően. A csapat tagjai írásban és szóban egyaránk képesek kommunikálni a tulajdonosi körrel, így az elszámolások és magyar sajátosságok magyarázatát átvállaljuk.

Szívesen látjuk irodánkban egy előzetes személyes konzultációra, amely során áttekintjük a társaság igényeit, és személyre szabott ajánlatot készítünk, amennyiben könyvelőváltás válik szükségessé.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

8 + 9 =